BiBa

NAGELSALON

CINDYSSALON                 

BiBa Collectie in onze nagelstudio

In onze nagelstudio beschikken wij over enkele sieraden van BiBa nieuwste collectie.


Je bent van harte welkom in onze salon in Overasselt waar onze Biba collectie direct leverbaar is.


Jammer genoeg is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen via onze site. Jij bent wel van harte welkom in onze nagelstudio waar jij gelijk je eigen keuze kunt maken koffie of thee is gratis.

BiBa Sieraden in onze Nagelstudio

  BiBa nieuwe sieradencollectie in onze nagelsstudio  bestaat uit:

Biba armbanden, Biba oorbellen, Biba kettingen en

Biba tassen.

Mooie mensen hebben vaak  alles ( wij kunnen jou  een klein beetje op weg helpen door  mooie acrylnagels zowel handen als op teennagels en met  de juiste sieraden ) 

wie er goed uitziet, heeft het maar makkelijk: een aantrekkelijk uiterlijk geeft je een automatische voorsprong in het leven.Vijf pluspunten van uiterlijk schoon. 

1. Mooie mensen verdienen meer

Schoonheid loont. Dat bleek toen in 2000 elfduizend mensen van 33 jaar aan onderzoekers uit Londen verklapten wat hun salaris was. Mooie mannen bleken gemiddeld liefst vijftien procent meer te verdienen dan onaantrekkelijke seksegenoten. Bij vrouwen was het onderlinge inkomensverschil kleiner, maar toch nog altijd elf procent. Mensen met een knap gezicht en een slank lijf verdienen als gevolg daarvan vaak honderden euro’s per maand meer. Dat maakt de salariskloof tussen mooi en lelijk ongeveer even groot als die tussen blank en zwart of tussen man en vrouw.

Niet alleen een mooi gezicht, maar ook lichaamslengte draagt bij aan het inkomen – althans, bij mannen. Onderzoekers in Florida becijferden in 2006 dat elke extra centimeter lichaamslengte neerkwam op 26 dollar meer salaris per maand. Voor mooie en tevens lange mannen tikt dat lekker aan.

Waarom werkt het zo? Waarom bieden werkgevers systematisch hogere salarissen aan knappe, lange mensen? Voor een fotomodel of een verkoper valt dat salarisverschil wel te begrijpen. Maar waarom komt het ook voor bij boekhouders en telefonisten, beroepen waar uiterlijk geen rol speelt?

Het antwoord is dat diep in onze hersenen het voor­oordeel zit vastgebakken dat mooie mensen beter en interessanter zijn. Zelfs baby’s besteden al meer aandacht aan een knap gezicht. Mooie mensen beoordelen we automatisch als kundiger, vriendelijker, intelligenter, betrouwbaarder en coöperatiever dan minder mooie mensen. Dit wordt wel het ‘halo-effect’ genoemd: de fysieke schoonheid straalt af op andere eigenschappen, waardoor we die ook als beter beoordelen.

Film- en televisiemakers versterken dit beeld door zorgvuldig aan te sluiten bij deze stereotypen: mooie acteurs worden gecast om de good guys te spelen, lelijke acteurs de bad guys. Wel zo overzichtelijk.

2. Mooie mensen zijn intelligenter

Mooie mensen beoordelen we als slimmer en competenter, ook wanneer we hen niet van foto’s kennen maar slechts via de telefoon kennismaken. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat in 2006. Het positieve oordeel was wel minder uitgesproken dan na een gesprek in levenden lijve, maar positief bleef het. Vermoedelijk hebben mooie mensen meer zelfvertrouwen, presenteren ze zich beter en worden ze daardoor beoordeeld als competenter.

Hebben mooie mensen ook echt een hoger iq? Ja, een beetje! Vergelijkingen van iq-scores leren dat mooie mensen door de bank genomen net wat slimmer zijn. Een mogelijke verklaring: mooie mensen hebben vaak ook mooie ouders en grootouders, die kieskeurig een partner konden selecteren. Zij kozen vaak voor een succesvolle en intelligente kandidaat. Zo komt het dat mooie mensen vaak ook intelligente genen hebben.

3. Mooie mensen leven langer

Nog meer goed nieuws voor mooie mensen: ze ­leven langer. Mooie mannen leven gemiddeld zeven en mooie vrouwen gemiddeld drie jaar langer dan ­lelijke seksegenoten, zo bleek in 2004 uit een ­Amerikaans onderzoek. Ook dat is niet verrassend. Dat we bepaalde mensen mooi vinden, komt waarschijnlijk doordat onze hersenen onderbewust signalen oppikken die erop wijzen dat ze een gezond lichaam hebben.

Aantrekkelijke uiterlijke eigenschappen zoals een symmetrisch gezicht en een ideaal vrouwenfiguur wijzen op ‘gezonde genen’. Vrouwen met een slanke taille en brede heupen lopen minder risico op hart- en vaatziekten dan vrouwen met een buikje. Het vet van vrouwen met een peermodel zit direct onder de huid; dat van appelvormige vrouwen bevindt zich in de buikholte rond organen en kan dus meer kwaad. Ook is aangetoond dat vrouwen met een ideaal figuur vruchtbaarder zijn.

4. Mooie mensen krijgen meer aandacht

Dankzij het gezondheidseffect heeft de evolutie een premie gezet op het veroveren van mooie mensen. Kijken naar een mooi gezicht activeert in de hersenen onder andere de nucleus ­accumbens, een hersenkern die deel uitmaakt van ons waarderingssysteem. De kern regelt dat de hersenen de stof dopamine aanmaken, die ons een fijn gevoel geeft.

Knappe mensen ondervinden daardoor altijd veel aandacht en sympathie. En doordat mooie volwassenen vaak mooie kinderen waren, kregen ze die positieve aandacht al hun hele leven. Observaties in supermarkten in het Canadese Alberta in 2005 leerden dat mooie kinderen vaker in het winkelwagentje mogen meerijden, terwijl lelijke kinderen erachteraan moeten sloffen.

Ook op school krijgen mooie kinderen meer positieve aandacht, ongeacht hun capaciteiten, want ook leraren zijn gevoelig voor het mooi-is-goed-effect. Door de extra aandacht krijgen mooie kinderen betere kansen zich te ontplooien dan klasgenoten met minder uiterlijke schoonheid. Aandacht en aanmoediging door leraren stimuleert nu eenmaal intelligentie en zelfvertrouwen. Dat speelt vervolgens een belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol in het succes van mooie mensen.

Ook lange kinderen krijgen extra aandacht op school en worden daar slimmer van. Vele jaren later is het lengtevoordeel nog te meten, ook bij mensen die uiteindelijk een heel gemiddelde lichaamslengte hadden.

5. Mooie mensen krijgen minder straf

Wie onaantrekkelijk oogt, krijgt er vaker van langs. Dat begint al in de kindertijd. Experimenten laten zien dat lelijke kinderen meer straf krijgen dan de rest. Dat blijft zo als ze eenmaal volwassen zijn en in de fout gaan. Want wie er onaantrekkelijk uitziet, krijgt bij een overtreding een zwaardere straf.

Britse onderzoekers lieten vorig jaar 96 proefpersonen oordelen over gefingeerde dossiers van overvallen. Aan de dossiers met belastende feiten zaten foto’s van de verdachten gehecht. Waren deze mensen schuldig, luidde de vraag, en welke gevangenisstraf verdienden ze? Lelijke mensen werden bijna twee keer zo vaak schuldig genoemd en kregen ook de zwaarste straffen, gemiddeld zeven maanden. De straf voor mooie mensen bedroeg gemiddeld maar vier maanden – als ze al schuldig werden bevonden.

En als je geen fotomodel bent?

Gelukkig hebben ook minder mooie mensen hun geheime wapens. Goed gekleed gaan bijvoorbeeld, oogcontact maken en goed kunnen luisteren. Ook een zelfverzekerd optreden heeft een krachtige uitwerking. Wie in zichzelf gelooft, wordt aantrekkelijk gevonden, los van uiterlijke schoonheid.

Hét wondermiddel tegen gebrekkige fysieke schoonheid is humor. Een lelijkerd met gevoel voor humor troeft gemakkelijk knappe mensen af. Schoonheid en humor prikkelen namelijk hetzelfde deel van de hersenen: de nucleus accumbens, een gebiedje dat betrokken is bij motivatie en beloning.

Door Mieras m. psychologiemagazine.nl

Meer lezen over mooie nagels?

Of wilt u vast een afspraak maken voor mooie acryl op uw nagels?

Tel: 06 43 20 02 11